maandag 17 december 2012

KPN verliest 16%

Gepost door One-handed Buddha op 10:22
KPN valt vandaag 16% naar 3.90 euro en heeft nu bijna 57% verloren dit jaar. KPN heeft vandaag aangekondigd het dividend te schrappen. Aan de koers van KPN was al te zien dat investeerders dit nieuws in ieder geval gedeeltelijk hadden ingeprijsd maar de enorme koersval laat ook wel zien dat er nog anderen waren die hoopten op een onverwachte uitkering.

Volgens bloomberg is de reden dat KPN zo onder druk staat dat er veel geld uitgegeven moet worden aan snellere en snellere netwerken. In de vorige post op dit blog was ook te zien dat consumenten steeds meer watsapp gebruiken en dat dit de Nederlandse telecom maatschappij net als vele anderen veel pijn heeft gedaan. Vervelend als je aandelen KPN hebt maar fijn voor de consumenten.

Hoe de toekomst van KPN eruit ziet en wanneer ze weer dividend zullen gaan betalen is op dit moment volstrekt niet duidelijk. De CEO Eelco Blook heeft aangegeven wellicht een tijdelijke verlaging van de credit rating van het bedrijf te accepteren als er investeringen nodig zijn naar de toekomst toe.

Dat maakt in ieder geval duidelijk dat KPN overweegt om grote investeringen te doen. Wellicht in snelle netwerken? Intussen blijft Carlos Slim goedkoop inkopen in telecom maatschappijen in Europa. Het blijft interessant. Wordt vervolgd..

0 reacties:

Een reactie posten

 

Copyright © 2011 Beleggen in Hoog Dividend Aandelen | Design by Kenga Ads-template